• Spirulina készítmények
  • Spirulina mikroalgák

    Spirulina mikroalgák

    A cukorbetegek lábápolásának új alapanyaga

  • Lábápolás

Alga történelem

Ahol alga van, ott élet van. Az algák az egyik legrégebbi földi életformát képviselik, kb. 3 milliárd éve léteznek bolygónkon. Túlélték az összes földtörténeti korszakot és a klímaváltozásokat. Bolygónk oxigénkészletének kilencven százalékát termelik, azaz kilencszer többet, mint az összes többi növény együttesen.

Az algák a világ összes élőanyag-mennyiségének egyharmadát teszik ki. Fennmaradásuk oka hihetetlen alkalmazkodóképességük. A legszélsőségesebb körülményeket is kibírják. Legyen szó erdők talajáról, hőforrások vizéről, a jég felszínéről vagy sivatagi sziklák vékony felső rétegéről, algák mindenütt megtalálhatóak. A Déli-sarkvidék zord éghajlatát éppúgy elviselik, mint az akár 85 °C-os hévforrásokat.  A Spirulina alga még a radioaktív sugárzást is túléli.

Az ókori görög mitológia szerint a szépség és a szerelem istennője, Aphrodité, egyedülálló szépségét, csillogó haját és ragyogóan selymes bőrét a tengervíznek és a benne rejlő kincseknek, a tengeri sónak, az iszapnak és az algának köszönhette.

Feltételezhető, hogy Latin-Amerika lakói voltak az elsők, akik már évezredekkel ezelőtt alapanyagaként használták a Spirulina algát, segítségével erősítették és fiatalították a testüket. Bizonyított tény, hogy úgy a maják, mint az aztékok, ismerték és tisztelték az algák gyógyító és tápláló tulajdonságait és éltek is vele. Fő táplálékuk a Spirulinából készített kalács volt, amelyet igen kedveltek.
 
Fennmaradt rajzok bizonyítják, hogy a latinok kosárszám halászták az algahabot. Amikor a 16. századtól kezdve európai hajók kezdtek horgonyozni Dél-Amerika partjainál, a felfedezők, mint például a portugál Pedro Alvares Cabral, olyan békés és barátságos emberekkel találkoztak, akik kukoricán és babon kívül gyakran valamilyen "zöld színű növényt" fogyasztottak. Egy másik földrészen Afrikában, a kutatók, többek között a belga botanikus Leonhard felfedezték, hogy a bennszülöttek a Csád-tóból zöld algát gyűjtöttek, megszárították, majd egyfajta kenyérlángosként fogyasztották.

A 20. század végén azután olyan tudósok, mint a japán Hiroshi Nakamura és az Egyesült Államokbeli Christopher Hills munkája nyomán a lenyűgöző Spirulinával kapcsolatos kutatómunka hatalmas lendületet vett. Ez a munka bebizonyította azt, amit évezredekkel ezelőtt élt őseink ösztönösen tudtak, nevezetesen, hogy a Spirulina nem egyszerűen egyike a legjobb minőségű nem állati eredetű fehérjeforrásnak, amely tulajdonsága által a Föld élelmezésének lényeges részét képezhetné. Ezt a szintén nem elhanyagolható tényt is felülmúlja az, hogy a mikroalgák számtalan olyan képességgel bírnak, amelyek gyógyítanak, segítenek és támogatják szervezetünket ellenálló képességünk mozgósításában.

Megosztás

Kapcsolat

 

Paprika Pharma Kft.

RUCK LÁBÁPOLÓ SZAKÜZLET

1095 Budapest,

Viola u. 9-11.

Tel: +36-20/9257-167

E-mail: info@paprikapharma.hu


 

Gyakori kérdések

A Spirularin lábápoló készítményeket kiknek ajánlják?

Elsősorban cukorbetegeknek ajánljuk a Lábápoló Gélt és a Lábápoló Habot is. Mivel a diabetesz egyik szövődménye, hogy a betegek kevésbé érzik a fájdalmat, meleget, hideget a lábukon, ezért fokozott sérülésnek, fertőzésnek vannak kitéve. A Spirularin termékek fő alapanyaga a Spirulina mikroalga, amely védelmet nyújt a kezelt felületen a káros mikroorganizmusok ellen. A cukorbetegek lábápolásához hozzátartozik a láb mindennapos ápolása, melyhez hasznos tanácsokat kap a Cukorbetegek lábápolása menüpontban.

Miért ajánlják a Spirularin Lábápoló Gélt és a Spirularin Lábápoló Habot cukorbetegnek?

A cukorbetegek lába a magas vércukorszint miatt sokkal sérülékenyebb. A diabeteszes lábon keletkező sebek, sérülések sokkal nehezebben gyógyulnak. Ezért fokozottan kell ügyelniük a lábuk ápolására. A két készítményben található Spirulina mikroalga-kivonat aktív védelmet nyújt a káros mikroorganizmusok ellen, gyulladáscsökkentő hatású, és serkenti a sejtek megújulását. További információkat a Cukorbetegek lábápolása menüpontunkban olvashat.

Szikét szabad használni a sarkon található száraz bőr eltávolításához?

Nem ajánljuk, mert sérülést, sőt fertőzést okozhat. A Spirularin lábápoló készítmények használatakor nincs szükség ilyen drasztikus beavatkozásra. Néhány napos használat után egy kellemes fürdőkádi fürdés után az elhalt bőr lereszelhető.